İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Bayrampaşa Rehberlik Ve Araştırma Merkezi

E- Gazetemiz "GAZETE BY- RAM" Yayınlandı!

Ock

İstanbul Arel Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ARELSEM) ile Bayrampaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak işbirliğimiz neticesinde ilçemiz Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimize yönelik ‘Okullarda Bilişsel Davranışçı Terapinin Kullanımı’ eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Bu eğitimde bize bilgilerini aktaran değerli hocamız Uzm.Psk.Dan. Ece ÖZEL'e ve katılım gösteren ilçemiz Psikolojik Danışmanlarına teşekkür ederiz.

Ara

Bayrampaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü olarak Fenerbahçe Üniversitesi'yle yaptığımız işbirliğiyle dil ve konuşma güçlüğü üzerine eğitimimizi tamamladık.

Eğitimde dil ve konuşma güçlüğü tanılama süreci, güçlüklerin türleri ve bu türlerin nasıl ayırt edilebileceği üzerine tecrübelerini bize aktaran Fenerbahçe Üniversitesi Öğr.Gör.Safiye TEKKELİ DEMİREL'e teşekkür ederiz.

Ara

Bu yıl da Bayrampaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi ailesi olarak ilçemizde bulunan okulların rehberlik servisi ve özel eğitim sınıfı ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

İlgilerinden ve misafirperverliklerinden dolayı tüm okul idarelerimiz, rehber öğretmenlerimiz ve özel eğitim öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Akran zorbalığı, okullarımızda sıkça rastladığımız, rehber öğretmenlerin mutlaka her yıl planlarında yer verdiği ve üzerinde çalıştığı bir durumdur. Okullarda akran zorbalığını önleyebilme gerekli tedbirleri alabilmede çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Yaratıcı drama çalışmaları da öğrencilerin dikkatini çekebilme, etkinliklere onları da aktif olarak katabilme açısından önem arz etmektedir. Bu doğrultuda; İlçemiz okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerine Yaratıcı Drama Eğitmeni  Uzm. Psk. Dan. Halil YAVAŞ tarafından akran zorbalığını önlemede yaratıcı dramanın kullanımı eğitimi verilmiştir.

Sevgi varsa engel yoktur

Ara

İstanbul Beykent Üniversitesi Bayrampaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle ilçemiz Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenleri için hazırlanan ‘Üstün Yetenekli Öğrencilerin Psikolojik Sağlamlığında Psikolojik Danışmanın Rolü’ adlı eğitimi gerçekleştirdik.

Bu eğitimde bize bilgilerini aktaran değerli hocamız Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kahraman’a ve destekleri için eğitim koordinatörlerine teşekkür ederiz.

Kas

Bayrampaşa İlçesinde bulunan Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerine yönelik olarak Bağımlılık Farkındalık Eğitimi kapsamında YEDAM ile Bayrampaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği sağlanmıştır.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

Ekm

Disleksi Farkındalık Haftası kapsamında hazırladığımız afiş ve broşürlere buradan ulaşabilirsiniz.

Ekm

Yeni dönemde Rehberlik Hizmetlerinde yapılacak proje ve çalışmalar bölüm başkanı Pınar Özdemir, özel eğitim ile ilgili yönetmelik ve işleyiş değişiklikleri bölüm başkanı Aycan Erim tarafından ilçe rehber öğretmenlerine aktarılmıştır.

May

Araştırmanın amacı Bayrampaşa ilçesindeki ilkokullarda görev yapan öğretmenlerin Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) yeterliliklerinin saptanmasıdır.

May

Bu araştırmanın amacı, dijital oyun bağımlılığı ve akran zorbalığı arasındaki ilişkinin incelenmesidir.