T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Bayrampaşa Rehberlik Ve Araştırma Merkezi

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketleri(RİBA)-2023 YENİ

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim yılı okul ve il rehberlik ihtiyaçlarının belirlenmesi için psikolojik danışman/rehber öğretmen olan ve olmayan okulların tamamında mayıs ayı içerisinde RİBA'ların uygulanması gerekmektedir. 

Rehberlik ve psikolojik danışma servislerince yıllık hedefleri belirlemek ve okul rehberlik ve psikolojik danışma programı hazırlamak için kullanılan Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketleri (RİBA) ile Hedef Listesi'nin güncellenmesi amacıyla sahada görev yapan her kademe ve okul türünden rehber öğretmen/psikolojik danışmanların katılımıyla 3-5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ankara'da "Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketi(RİBA) ve Hedef Listesi Güncelleme Çalıştayı" düzenlendi.

Söz konusu çalışma kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenci (okul öncesi hariç), öğretmen ve velilere uygulanan mevcut Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketleri revize edilerek mevcut anket soruları ve değerlendirme yöntemi yeniden yapılandırıldı. Yine bu çalışma ile halk eğitimi, mesleki eğitim merkezi, bilim ve sanat merkezi ile özel eğitim okullarına yönelik yeni anketler geliştirildi. Ayrıca her yıl Bakanlık, İl MEM ve okullar tarafından o yılın hedeflerinin belirlendiği Hedef Listesi'nin kapsamı genişletilerek Rehberlik İhtiyacı Belirleme Anketleri ile uyumlu hale getirildi.

Yenilenen RİBA'ların her sene olduğu gibi bu sene de uygulanması ve sonuç çizelgelerinin RAM'a gönderilmesi önem taşımaktadır. 

Psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okullarda söz konusu çalışmalar rehberlik hizmetlerinden sorumlu idareci tarafından takip edilmelidir.

 

Öğrencilerin Rehberlik İhtiyaçlarının Belirlenmesi Anket Formları ve sonuç çizelgeleri MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesi orgm.meb.gov.tr adresinde Rehberlik Hizmetleri-Rehberlik Hizmetlerinde Kullanılan Formlar sekmesinde yayınlanmıştır. Formlara aşağıdaki linklerden de ulaşabilirsiniz.


 

YAPILAN ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ:

 

1. ANKET FORMLARI: Yönergesi doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve velilere uygulanmalı ve ilgili okulda muhafaza edilmelidir.

2. SINIF SONUÇ ÇİZELGELERİ: İlgili anket formlarından yönergesi doğrultusunda işlenmeli ve ilgili okulda muhafaza edilmelidir.  

3. OKUL SONUÇ ÇİZELGELERİ: İlgili Sınıf Sonuç Çizelgelerinden yönergesi doğrultusunda işlenmeli ve ilgili okulda muhafaza edilmeli, okulun rehberlik hizmetleri özel hjedeflerinin belirlenmesinde yararlanılması sağlanmalı ve EXCEL FORMATI BOZULMADAN Bayrampaşa RAM'a DYS üzerinden resmi yazı eki olarak 05.06.2023 tarihi mesai bitimine kadar gönderilmelir.

 

OKUL ÖNCESİ KURUMLARININ KULLANACAĞI FORMLAR


Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) Okul Öncesi Öğretmen Formu

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) Okul Öncesi Veli Formu

RIBA-Okul-Oncesi-Sinif-Sonuc-Cizelgesi.xlsx

RIBA-Okul-Oncesi-Okul-Sonuc-Cizelgesi.xlsx (RAM'a gönderilecek)

 

 

İLKOKULLARIN KULLANACAĞI FORMLAR


Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi (RİBA) İlkokul Öğrenci Formu

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) İlkokul Öğretmen Formu

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) İlkokul Veli Formu 

RIBA-Ilkokul-Sinif-Sonuc-Cizelgesi.xlsx

RIBA-Ilkokul-Okul-Sonuc-Cizelgesi.xlsx (RAM'a gönderilecek)


ORTAOKULLARIN KULLANACAĞI FORMLAR 

 

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) Ortaokul Öğrenci Formu

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) Ortaokul Öğretmen Formu

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) Ortaokul Veli Formu

RIBA-Ortaokul-Sinif-Sonuc-Cizelgesi.xlsx

RIBA-Ortaokul-Okul-Sonuc-Cizelgesi.xlsx (RAM'a gönderilecek)

 

ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ KULLANACAĞI FORMLAR

 

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) Lise Öğrenci Formu

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) Lise Öğretmen Formu

Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi(RİBA) Lise Veli Formu

RIBA-Lise-Sinif-Sonuc-Cizelgesi.xlsx

RIBA-Lise-Okul-Sonuc-Cizelgesi.xlsx (RAM'a gönderilecek)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.05.2023 - Güncelleme: 22.05.2023 15:05 - Görüntülenme: 463
Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/www/rehberlikihtiyacibelirlemeanketiribavehedeflistesiguncellemecalistayigerceklestirildi/icerik/2357
  Beğen | 0  kişi beğendi