T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Bayrampaşa Rehberlik Ve Araştırma Merkezi

MAHMUT BİLAL KAYA - MÜDÜR YARDIMCISI

 

  1987 yılında İstanbul’da doğdu. 2003 senesinde Bayrampaşa Tuna  Lisesi’nden mezun olduktan sonra, 2007 yılında  Uludağ Üniversitesi Psikoloji bölümünü kazandı.  2012 yılında Psikoloji lisansını tamamladı. 2012 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde ‘Çalışma ve Yönetim Psikolojisi’ üzerine Master programını kazandı 2014 yılında master eğitimini tamamladı.Yüksek lisans bitirme projesini “Çalışma Haytındaki Kadınların Tükenmişlik Seviyeleri ” konu başlığı altında Çalışma Hayatındaki Zorluklar ve Baş etme yöntemleri üzerine tamamlamıştır. 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığında  Düzcenin Kaynaşlı İlçesine Psikoloji Öğretmeni olarak görev yapmaya başladı. Çalıştığı kurumda Sosyoloji –Felsefe –Mantık-Psikoloji derslerine girdi.2014 yılında Manisa Batı Kışlaya  Askerlik Görevini yerine getirdi . Burada Sağlık Teğmeni Olarak   bir sene görev yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerinde madde bağımlısı ve Antisosyal Kişilik Bozukluğu , Anksiyete bozuklukları (panik, agora fobi, sosyal fobi, özgül fobi, obsesif  kompulsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu),  bağımlı olan askerlerle  çalıştı..2015 yılında terhis olan Mahmut Bilal Kaya aynı yıl Gelişim Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde ‘Klinik Psikoloji’ Master programına başladı ve buradaki eğitimini 2018 yılında tamamladı.Yüksek lisans bitirme tezi “Yaratıcı Dramanın Stresle Başetmeye Etkisi” konu başlığı altında Stres faktörleri ve bu bağlamda klinik görüngüleri ve  drama temelli teknikleri üzerinde tamamlamıştır. Mahmut Bilal KAYA 2018 Ekim 11 den itibaren Bayrampaşa Reberlik Araştırma Merkezinde Rehber Öğretmen  Olarak Görev yapmaktadır. 22 kasım 2019  tarihinden beri aynı kurumda Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.  İstanbul  Masterson Enstitüsünden Masterson Yaklaşımı Kişilik Bozukluklarının Psikanalitik Psikoterapisi Eğitimini (2018) tamamladı.

Katıldığı Eğitim ve Kongreler

1)-Ankara Üniversitesi Psikoloji Kongresi (2009)

2)-Uludağ –İstanbul Üniversiteleri Psikoloji Günleri –  (2010)

3)- Dr. Meral AYDIN  Masterson  Kişilik Bozukluklarının Psikanalitik Psikoterapi Eğitimi ((2015)

4)-Psikoterapi Enstitüsü Uz. Dr. Tahir ÖZAKKAŞ 11. Hipnoz  Eğitimi

5)-‘Kaygı Bozuklukluklarına Kapsamlı Bir Yaklaşım ’ konulu Atölye Çalışması Dr. Assen ALLADİN, 1-2 Ekim 2016, Psikoterapi Enstitüsü.

6)-Bütünleştirilmiş İlişkisel Grup Şema Teorisi” konulu Atölye Çalışması, Judith Schoenholtz-Read, Ed ,8-9-10 Nisan 2017, Psikoterapi Enstitüsü.

7)- Psikoterapi Enstitüsü Uz. Dr. Tahir ÖZAKKAŞ 2. Duygu Odaklı Çift Terapisi Eğitimi( Devam Ediyor)

8)- Yaratıcı Drama Liderliği Eğitimi (2016,320 saat). İstanbul Drama Sanat Akademisi

9)-Aile Danışamlığı  Eğitimi (350 saat 2012), Psikolojik Eğitim Terapi ve Araştırma Derneği

 

İlgi Alanları 
Tiyatro (2006 dan beri sahnede ) ve şiir yazmak .

 

Üye Olduğu Mesleki Kuruluş ve Organizasyonlar

Psikoterapi Enstitüsü Derneği

Türk Psikologlar Derneği

Masterson Terapi Enstitüsü