İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Bayrampaşa Rehberlik Ve Araştırma Merkezi

Şbt

Kurumumuz Bayrampaşa Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "GAZETE BY-RAM" yayınlandı.

İçeğinde 2023-2024 eğitim öğretim sürecinde gerçekleştirdiğimiz seminerler ve proje detayları, okul ziyaretleri, öğretmenler günü kapsamında gerçekleştirilen gezi, sosyal duygusal becerilerin geliştirilmesi projesi kapsamında sosyal duygusal beceri aile eğitim programları hakkında detaylar, ilçemiz özel eğitim anaokulu ve özel eğtim meslek okulu tanıtımları ve KADES Uygulaması- Kadına Şiddeti Önleme bilgilendirmesi bulunmaktadır.

Keyifli okumalar dileriz.

Ock

Beşiktaş Rehberlik ve Araştırma Merkezi / Tutumlar Değişir Dünya Değişir Projesiyle, bütünleştirici eğitim için Beşiktaş ilçesinde özel eğitim hizmetlerinde tüm öğretmenler ve idarecilerin tutumlarının olumlu yönde değiştirilmesi planlanmıştır. Bu amaçla www.ozelegitimportali.com adıyla faaliyet gösterecek öğrenme platformu oluşturulmuştur. Burada tüm öğretmenlerin faydalanacağı alanında uzman üniversite hocaları tarafından hazırlanan videolar, örnek oyun ve etkinliklere ulaşılabilmektedir. Öğretmenlerin bilgi ve becerilerini desteklemeye dair 6 farklı modül ve e-kütüphane bulunmaktadır.

Ara

2023/2024 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu Yayınlandı.

Kılavuzun tamamına Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi sitesinden ulaşabilirsiniz:

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün edebiyete intikal edişinin 85. yıldönümünde onu saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

Kas

Risk Haritasının oluşturulmasında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Sınıf Risk Haritası, Okul Risk Haritası" çizelgeleri kullanılmaktadır.  Çizelgelere http://orgm.meb.gov.tr adresinden "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri" başlığında yer alan "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinde Kullanılan Formlar ve Ölçme Araçları" sekmesinden ulaşılabilir.

Oluşturulan "Okul Risk Haritalarının" il risk haritası değerlendirme raporu oluşturulmak üzere 30 Kasım 2023 Perşembe gününe kadar Rehberlik ve Araştırma Merkezine DYS yoluyla gönderilmesi ve verilerin Excel formatında olması gerekmektedir.

Haz

3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

May

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim yılı okul ve il rehberlik ihtiyaçlarının belirlenmesi için psikolojik danışman/rehber öğretmen olan ve olmayan okulların tamamında mayıs ayı içerisinde RİBA'ların uygulanması gerekmektedir.

May

Nis

2021-2022 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu açıklandı.

Ara